Seuran historia

                                                         

                      Kokkolan Hapkido-seura on perustettu vuonna 2006. Muutettuaan Kokkolaan Petteri Koskinen päätti perustaa Kokkolaan Hapkido-seuran, koska oli harrastanut lajia jo aikaisemmin Raumalla. Seuran ensimmäinen sali löytyi Pitkänsillankadun aikidosalilta, kun paikallinen Aikido-seura kutsui uuden lajin harrastajat salilleen treenaamaan. Seuran ensimmäiset vyökokeet kävi pitämässä seuran kummi Jarkko Kupiainen yhdessä Jani Johanssonin kanssa. Aluksi hapkidon harrastajia oli kymmenkunta.

Treenaaminen Pitkänsillankadulla loppui, kun aikidon piti palauttaa takaisin Kuortaneelle tatami, joka oli lainassa Kuortaneen Aikidoseuralta. Tämän vuoksi hapkido alkoi etsiä uutta salia, joka löytyi aika nopeasti jäähallin tatamilta. Harrastajamäärä oli vielä pysynyt maltillisesti noin kymmenessä.

Kahden vuoden ikäinen seura siirtyi jo kolmanteen saliin vuonna 2008. Uusi osoite löytyi Vanhan Ouluntien kamppailusalilta yhdessä kokkolalaisen KBT:n kanssa. Sali remontoitiin seuroille sopivaksi niin, että salin yhteyteen saatiin pukuhuoneet, wc ja suihku. Harrastajamääräkin oli tässä vaiheessa noussut jo kolmeenkymmeneen.

Kamppailusalilta tie vei taas uuteen isompaan saliin Euromasterin tiloihin. Tämä oli kovasti tarpeen, koska harrastajamäärä oli noussut jo seitsemäänkymmeneen. Mutta salin kylmyys pakotti seuran kuitenkin siirtymään melko nopeasti jo viidenteen saliin, joka sijaitsi Heinolan kaaren vastavalmistuneissa tiloissa. Harrastajamäärä oli tässä vaiheessa kasvanut jo noin sataan. Hurjasti kasvanut harrastajamäärä selittyy vuoden 2008 syksyllä aloitetulla junioreiden peruskurssilla.

Vuonna 2009 heinäkuussa salin vuokraisäntä soitti Koskiselle ja kysyi halukkuutta suunnitella oma mieleinen sali. Vuokraisäntä oli aloittamassa rakennusprojektia nykyistä salia vastapäätä ja uudessa rakennuksessa olisi avointa tilaa käytössä. Petteri Koskinen, Teemu Metsokumpu ja Aki-Petteri Lauri suunnittelivat puhtaalle A4-paperille uuden treenisalin, materiaalin, tatamin ja muun tarpeellisen. Vuonna 2011 valmistui kuudes sali, johon tulivat mukaan hapkidon lisäksi myös karate, han moo doo ja aikido. Näihin tiloihin syntyi Kokkolan Martial art-center. Tässä vaiheessa hapkidon harrastajia Kokkolassa oli jo yli sata.

Vuonna 2016 Hapkido-seura oli päässyt jo 10 vuoden ikään. Sen vuoksi järjestettiin seuran 10-vuotisjuhlaleiri. Leirin ohjaajiksi saatiin mm. suurmestari Rami Vainionpää, Hipkon Timo Räkköläinen, Teppo Honkasalo Raision hapkido-seurasta sekä KBT:n Tomi Kinnunen. Iltajuhlaa vietettiin Snellmankodilla hyvän ruuan ja musiikin kera.

Vuosien mittaan hapkidon suosio Kokkolassa kasvoi. Parhaimmillaan harrastajia oli noin 150. Koronavuodet vähensivät hiukan seuran harrastajamääriä, jotka kävivät jo alle sadan. Mutta kaksi kertaa vuodessa alkavat junioreiden sekä aikuisten peruskurssit nostivat harrastajamäärät jälleen takaisin yli sataan.